nieuws

Dutch Hotel Award jurylid Theo Spies overleden

Hotel 3070

Theo Spies, hotelarchitect en jurylid van de Dutch Hotel Award, is 15 april op 69-jarige leeftijd overleden in zijn slaap. Spies kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen.

Dutch Hotel Award jurylid Theo Spies overleden

Spies woonde in België, waar ook zijn bedrijven SBS Architects en SBS Properties gevestigd zijn. Hij ontwierp ruim 30 jaar hotelinterieurs, waaronder de afgelopen jaren interieurs voor het Eftelinghotel, De Heerlickheijd van Ermelo en verschillende Apollohotels. 

Ook was hij vanaf de eerste editie betrokken bij de Dutch Hotel Award. ‘Theo was een prachtige vent met een bijzonder gevoel voor humor’, aldus initiatiefnemer van de Dutch Hotel Award Francesco Monaco en tevens mede-eigenaar van Apollo Hotels. ‘We zullen hem missen.’ 

‘Een markant en mooi mens is heengegaan. We zullen de smaakmaker in de jury missen’, zegt hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca. 

In zijn rol als jurylid van de Dutch Hotel Award lette Spies vooral op het interieur en het concept van de hotels. Hij kon de (halve) finalisten soms op het verkeerde been zetten door plotseling een vraag te stellen over interieurkeuzes. Maar altijd vanuit intrinsieke interesse en de drive alle hotels waar hij binnenstapte zo mooi mogelijk te maken. 

In verschillende artikelen in Misset Horeca gaf hij de afgelopen jaren zijn mening over trends en de toekomst van hotelinterieurs. 

Spies’ gezondheid was de laatste jaren zwak, toch kwam zijn vrij plotselinge overlijden onverwacht. De uitvaart van Spies is maandag 23 april in Beuningen. Theo Spies is 69 jaar geworden.

Reageer op dit artikel