nieuws

‘Accor zoekt partners voor belang in AirFrance-KLM’

Hotel 289

Hotelketen Accor heeft nog altijd interesse in een belang in Air France-KLM. Het Franse bedrijf zoekt echter partners die willen mee-investeren, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen rond Accor. Lukt dit niet dan denkt Accor aan een gezamenlijk loyaliteitsplan en marketing met de luchtvaartmaatschappij.

‘Accor zoekt partners voor belang in AirFrance-KLM’

Het grote hotelconcern Accor zou op zoek zijn naar Europese partners. Dat is mede om te kunnen voldoen aan de regel dat een Europese luchtvaartmaatschappij minstens voor de helft in Europese handen moet zijn.

Accor is zelf voor minimaal een kwart in niet-Europese handen. Het gaat dan onder meer om Chinese, Qatarese en Saudische investeerders. Dat zou de koop van een belang moeilijk kunnen maken. Accor liet eerder deze maand weten interesse te hebben in het belang van de Franse staat in Air France-KLM, van 14 procent.

Eerder deze maand zei topman Sébastien Bazin van AccorHotels nog dat een samenwerking tussen Accor en Air France-KLM ook mogelijk is zonder dat de hotelketen zich inkoopt. Bazin wil dat zijn bedrijf afspraken maakt met Air France-KLM over een gezamenlijk loyaliteitsplan en marketing, maar geeft wel aan dat gesprekken daarover zich in een ‘zeer vroeg stadium’ bevinden.

Accor in Horeca Top 100

In de Misset Horeca Top 100 van 2017 staat Accor op plaats 5 met een omzet van €276,5 miljoen met 45 vestigingen.

Accor en Mövenpick

In april van dit jaar werd bekend dat AccorHotels – de grootste hotelgroep van Europa, Mövenpick inlijft voor 560 miljoen Zwitserse frank (€482 miljoen). Deze overname heeft alleen betrekking op de hotels en resorts van de Mövenpick Group, die zelf actief blijft op het vlak van gastronomie en wijn.

Mövenpick bezit wereldwijd 84 hotels met 20.000 kamers in 27 landen, waaronder twee vestigingen in Nederland. Het gaat om twee viersterrenhotels, een in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam – Piet Hein Kade – en de ander in Den Bosch. Het hotel in Amsterdam heeft 408 kamers en 21 vergaderzalen. Accor is nu ook eigenaar van deze twee Mövenpick hotels.

Leestip

Leestip

Maar de positie in Nederland was niet de belangrijkste reden om de hotels te kopen; met de overname hoopt AccorHotels vooral in opkomende markten als het Midden-Oosten, Afrika en Azië zijn groei te versnellen.

>> Niets meer missen van Misset Horeca?

Reageer op dit artikel