nieuws

Pre-opening voor Strandhotel Cadzand-Bad

Hotel 2361

Strandhotel Cadzand-Bad is gestart met een pre-opening van het nieuwe Strandhotel en ontbijtrestaurant Pine House. De volledige F&B van het hotel valt onder de verantwoordelijkheid van Sergio Herman. Syrco Bakker heeft er de dagelijkse leiding.

Pre-opening voor Strandhotel Cadzand-Bad

In het Strandhotel is restaurant Pure C gevestigd en op wandelafstand ligt AIRrepublic. Deze zomer opent in Strandhotel Cadzand-Bad ook lobbybar Blueness In Blueness wordt er Japanse stijl gekookt; gasten kunnen er zeven dagen per week terecht. ‘Mijn huidige sous en al zes jaar werkzaam in Pure C*, Thijs Baert, krijgt de leiding over de keuken van Blueness’, vertelde Syrco Bakker eerder aan Misset Horeca. Baert gaat er samenwerken met Jacklyn Kong. Kong was voorheen actief in de Upper Room Bar en The Jane** in Antwerpen en werkte ook al bij bij Pure C* en bij Oud Sluis***.

Tweede fase verbouwing hotel

De tweede fase van de vernieuwing van Strandhotel Cadzand-Bad start eind augustus 2018. Het gehele Strandhotel zal in het voorjaar van 2019 vernieuwd zijn met in totaal 62 luxekamers en tien suites, een uitgebreid wellness- en saunalandschap, zwembad, lifestyle-shop en een dynamische lobby. In 2009 besliste de familie Gorthmanns, eigenaar van het hotel en Compagnie Het Zoute, als ontwikkelaar samen de schouders te zetten onder het Strandresidentie project. Alle 70 kamers worden in een Cadzandse strand-stijl door Piet Boon worden ontworpen.

Syrco Bakker: ‘In de lente van 2019 is alles klaar. We krijgen dan ook nog twee paviljoentjes aan de boulevard in Cadzand: een conceptstore waar mensen van alles kunnen kopen. Van bedlinnen tot servies, van olijfolie tot kookboeken en messen. Daarnaast komt er een Italiaans dag-concept met terras, waarvan de naam nog niet naar buiten mag. De volledige F&B van het hotel valt onder de verantwoordelijkheid van Sergio Herman. Deze F&B omvat naast Pure C, het Italiaanse dagconcept, ontbijtrestaurant Pine House,  foodbar Blueness en de evenementen die in en rond het hotel worden georganiseerd.  Voor ontbijtrestaurant Pine House komt de inspiratie uit Zeeland. ‘We gaan allemaal lokale producten serveren bij het ontbijt. In Zeeuwse stijl zeg maar. We starten met een buffet voor onze hotelgasten, maar de bedoeling is om naar a la carte te gaan als het hotel helemaal klaar is.’

Syrco Bakker en Sergio Herman

Pure C naar vier dagen

Als het gehele hotel en alle f&B outlets klaar zijn; naar verwachting in juli 2019, gaat Pure C vier dagen per week open. Nu zijn dit er nog vijf. ‘De jongens in de keuken van Pure C gaan straks in de nieuwbouw allemaal vier dagen werken. Altijd dezelfde mensen. Altijd een vast team. Elke dag. Zo kunnen we nog een stap maken in onze kwaliteit. Want dat is wat we willen. Daarnaast gaat het restaurant terug van 70 naar 60 couverts. In de huidige situatie lopen we tegen onze grens aan. En dit staat onze ambitie om nog een stap hoger te gaan in de weg.’

Eigen patisserie

In de nieuwbouw in Cadzand komt ook een patisserie ruimte. ‘Alles komt straks uit onze eigen keuken. Van boterkoeken, koekjes, friandises tot chocolade. Hier gaan we ook produceren voor Air Republic, Blueness, het ontbijt en natuurlijk voor Pure Cmaken. Daarnaast komt er in de hotellobby een patisserie vitrine.’

Reageer op dit artikel