nieuws

Designhotel Room Mate Bruno opent deuren in Rotterdam

Hotel 1665

Room Mate Hotels heeft in een 19e-eeuws pakhuis in de stadshaven van Rotterdam haar eerste designhotel Room Mate Bruno geopend. Op de Wilhelminapier deelt het hotel het gebouw met The Foodhallen.

Designhotel Room Mate Bruno opent deuren in Rotterdam
Designhotel Room Mate Bruno geopend in Rotterdam.

Room Mate Bruno in Rotterdam is ingericht door interieurdesigner Terese Sapey. Zij heeft de traditie gecombineerd met de tendensen van avant-garde, in een gebouw waar het originele 19e-eeuwse karakter is behouden: ‘In Room Mate Bruno hebben wij de marine-identiteit van het gebouw behouden, maar wilden wij ook de Spaanse zon, smaken en kleuren meenemen naar Noord-Europa. Ik ben gek op Bruno en ik ben er zeker van dat iedereen die Bruno leert kennen, van Rotterdam zal genieten op een hele speciale manier’.

Elke verdieping van Bruno heeft een uniek kleurenpalet en kan daarmee een eigen verhaal vertellen. De bevroren tuin is hét interieurgeheim. Een plek waar blauwe en oranje kleuren samen komen en een ijzeren eiland creëren, waar een orange tree het middelpunt vormt.

Ontbijten tot 12 uur

Room Mate Bruno focust zich naast de toeristische sector, ook op het bedrijfsleven. Er zijn negen verschillende vergaderzalen, waar 19 opstellingen mogelijk zijn. Een ander uniek element van Room Mate Hotels wordt ook bij Bruno doorgevoerd: ontbijt tot het middaguur. ‘Omdat niemand vroeg wil opstaan op vakantie’.

Room Mate Bruno deelt het gebouw met The Foodhallen Rotterdam, waar zich meer dan 15 traditionele en thematische food stands bevinden.

Uitbreidingsplannen Room Mate Hotels

Met de opening van Bruno worden de ambitieuze uitbreidingsplannen van Room Mate Hotels voortgezet. Met 11 extra vastgelegde projecten, zal Room Mate Hotels uitbreiden naar nieuwe, grootse bestemmingen zoals Rome, Parijs, Napels, de Canarische Eilanden, Mallorca en Lissabon. Het totale aantal kamers van Room Mate Hotels wordt hiermee verdubbeld voor het einde van 2019.

Over Room Mate Hotels

Room Mate Hotels is een Spaanse internationale hotelketen opgericht in 2005 door Kike Sarasola.  Room Mate heeft op dit moment 22 hotels verdeeld over de hele wereld met locaties in New York, Miami, Mexico City, Amsterdam, Milaan, Florence, Istanbul, Madrid, Barcelona, Malaga, Granada en Salamanca.

Foto's

Reageer op dit artikel