nieuws

EquipHotel ziet beursbezoek met 10 procent toenemen

Hotel 115

EquipHotel 2018, van 11 t/m 15 november in Parijs, blikt terug op een succesvolle editie, waarbij ruim 110.000 bezoekers de beursvloer betraden. Dit succes is volgens de organisatie voor een groot deel te danken aan de visie op de hotel- en restaurant sector van Boris Provost, de nieuwe beursdirecteur van EquipHotel, die hierbij ondersteund is door topchef en EquipHotel-ambassadeur Thierry Marx (o.a. chef-kok en Food & Beverage Manager van het Mandarin Oriental Paris hotel).

EquipHotel ziet beursbezoek met 10 procent toenemen

De vijfdaagse vakbeurs vormde een bruisend ontmoetingspunt voor Franse en internationale hospitality professionals. Deze beurseditie werd gekenmerkt door een bijzondere dynamiek die een afspiegeling is van wat er momenteel in de toeristische en horecasector leeft. De beursorganisatie constateert dit jaar een bezoekersstijging van meer dan 10 procent, met in totaal meer dan 110.000 bezoekers.

Gepositioneerd als een multi-specialistische vakbeurs, is EquipHotel de uitdaging aangegaan om een vernieuwd evenementenprogramma en een bezoekersparcours met duidelijke verbanden tussen de twee verschillende branches, horeca en hotellerie te presenteren. Speciale inspiratie ‘Labs’, centraal gelegen in elke beurssector, gaven bezoekers strategische trendinformatie om hun toekomstige zakelijke succes te vergroten.

Daarnaast openden Parijse hotels, onder het motto ‘Tous à l’hôtel’  (‘iedereen naar het hotel’) hun deuren om een kijkje achter de schermen te geven aan geïnteresseerde bezoekers. Onder de nieuwe evenementen die deze editie markeerden, behoorden tot de hoogtepunten de finale van het concours ‘beste sommelier van Frankrijk’, de 13e editie van de ‘Jean Delaveyne’ trofee (kookwedstrijd) en de internationale finale van de ‘les Chefs en Or’ kookwedstrijd georganiseerd door Transgourmet, de grootste Franse leverancier van foodproducten voor de horecabranche.

EquipHotel is een ‘consumentgerichte’ vakbeurs gekenmerkt door evenementen met energie en emotie, gedragen door prestigieuze spelers uit de internationale horecabranche (architecten, ontwerpers, decorateurs, horecaondernemers, chef-koks, sommeliers), zoals Jean-Philippe Nuel, Julie Gauthron, Christophe Gautrand, Benjamin Deshoulières, Marc Hertrich en Nicolas Adnet voor het Studio 18 trendforum, Fabrice Knoll voor het Cosy Lazy forum, Elodie Goddard en Didier Knoll voor het Wellness Centre, Alnoor & Etendart Studio voor de Signature Area en Sandrine Alouf, Thierry Virvaire en Sandrine voor het Casa De Luz restaurant.

Bekijk hier een fotoimpressie van de beursvloer

Reageer op dit artikel