nieuws

Eerste foto’s nieuwe kamers Conscious Hotel Museum Square

Hotel 674

Het eerste hotel van de Amsterdamse hotelketen Conscious Hotels – dat bijna 10 jaar geleden opende – wordt uitvoerig gerenoveerd en voorzien van nóg duurzamere kamers. Conscious Hotel Museum Square, schuin tegenover het Concertgebouw, heropent in maart de 36 duurzame kamers. Hier de eerste foto’s van de proefkamer.

Eerste foto’s nieuwe kamers Conscious Hotel Museum Square

Na tien jaar gaan de 36 kamers van Conscious Hotel Museum Square in Amsterdam volledig op de schop. Het interieurdesign is van LMNT design.

Vanwege de ligging van het hotel, in het museum district, is een schilderij van Willem de Kooning gekozen als inspiratiebron voor het interieurdesign. De vloeiende vormen en kleuren zijn in een duurzaam interieur gegoten. Gasten worden op verschillende manieren positief verrast. Dit kan uiteenlopen van een kleine attentie tot een culturele ervaring.

Alles duurzaam

Conscious Hotels staat bekend als duurzame koploper. Ook bij de renovatie van dit hotel wordt bij elk aspect rekening gehouden met het welzijn van de planeet. Ceo Marco Lemmers pioniert al 10 jaar in duurzaamheid. ‘Bij elk hotel gaan we op zoek naar de nieuwste duurzame materialen. In de lobby werken we met Kvadrat’s Oh Really materiaal. Zij persen oude kleding en hotellinnen tot een hard materiaal. Van het bijproduct wordt kunst gemaakt voor in de kamers. No waste! Dit hotel wordt next level eco-sexy’.

Marco Lemmers: 'Bewust tot in de kleinste details'

Marco Lemmers: 'Bewust tot in de kleinste details'

Stoelen van groenten

De Alki stoelen op de kamers zijn gemaakt van plantaardige hernieuwbare grondstoffen zoals maïs en biet. Bovendien is de stoel volledig biologisch, recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Het hotel beschikt – net zoals de andere hotels van de keten – over cradle-to-cradle Royal Auping bedden, lakens van biologisch katoen, dekens met RDS keurmerk en zonnepanelen op het dak.

Conscious Hotels

De duurzame hotelketen Conscious Hotels bestaat uit 4 hotels in Amsterdam. Conscious Hotel Museum Square, Conscious Hotel Vondelpark, The Tire Station en het 100 procent elektrische Conscious Hotel Westerpark.

Restaurant Moer, eco-patisserie Sticky Fingers, Bar Kantoor en Conscious Café zijn van dezelfde eigenaren en oprichters, Marco Lemmers en Sam Cohen. Duurzaamheid is het uitgangspunt van al deze verschillende concepten, wat altijd op een eigenzinnige manier wordt overgebracht. Bij alle keuzes voor zowel verbruik, producten, interieurdesign als operatie wordt nagedacht over het effect op onze planeet.

Lees hier alles over duurzaamheid in de horeca

Foto's