nieuws

Fletcher gaat opleiden tot kok en bedieningsmedewerker

Hotel 1144

Fletcher gaat opleiden tot kok en bedieningsmedewerker

Fletcher Hotels start na de zomer met een aantal opleidingen tot kok of medewerker in de bediening. Deze routes zijn door Fletcher Hotels samengesteld met de Middelbare Hotelschool Friesland (MHF), onderdeel van het Friesland College.

De opleiding wordt volledig vergoed en biedt plek aan maximaal zestig kandidaten, die aan de slag gaan in de regio’s Groot Veluwe, Noord- en Zuid-Holland. Ook de hotels van Fletcher in Noord-Nederland doen mee.

Fletcher Hotels is altijd op zoek naar goede koks en bedienend personeel. Daarom bieden Fletcher Hotels en de MHF mensen met een passie voor de horeca of voor koken de kans om in een professionele omgeving uit te groeien tot professionals in de bediening of keuken. Praktijk op de werkvloer en theorie uit de lessen komen hierin samen. De begeleiding komt van echte professionals.

Fletcher hoort bij de Top 100 grootste bedrijven in de horeca in Nederland. In deze ranglijst van Misset Horeca staat Fletcher in 2018 op plaats 11. 

Horecapersoneel

Horecapersoneel

Voor deze opleiding hebben kandidaten geen (horeca)ervaring of vooropleiding nodig. Zij krijgen een arbeidsovereenkomst bij Fletcher Hotels en de opleiding wordt volledig vergoed. Ook de benodigde kleding voor het werk wordt verzorgd. Aan het eind van de opleiding hebben de studenten een officieel diploma mbo-niveau 2 op zak. Kandidaten die wel beschikken over een relevante vooropleiding, kunnen de opleiding volgen op mbo-niveau 3.

De opleidingen starten op maandag 2 september 2019. De lessen – een dag in de week – worden verzorgd op een centrale locatie. Afhankelijk van de woonplaats van de kandidaat zal hij of zij direct aan de slag gaan in een van de deelnemende hotels.

Voor de start van de opleidingen organiseert Fletcher wervingsdagen waarop kandidaten zich nog beter kunnen oriënteren, aanmelden of ook solliciteren.

Woensdag 12 juni 10.00 – 12.00 uur Fletcher Hotel Nautisch Kwartier te Huizen
14.00 – 16.00 uur Fletcher Hotel Heiloo te Heiloo
Dinsdag 18 juni 13.00 – 15.00 uur Fletcher Hotel Epe-Zwolle te Epe
Dinsdag 25 juni 11.00 – 13.00 uur Fletcher Hotel Carlton te Naaldwijk
15.00 – 17.00 uur Fletcher Hotel Leidschendam te Leidschendam
Donderdag 27 juni 11.00 – 13.00 uur Fletcher Hotel Klein Zwitserland te Heelsum (GLD)

Fletcher is niet de enige horecaonderneming die een eigen academie start of is gestart. De Beren doet dit ook, net als de tapasketen ’t Zusje. Ook Preston Palace leidt eigen mensen op in samenwerking met het ROC van Twente. De Horeca Groep Leiden begint komend jaar aan haar derde klas met koks die intern worden opgeleid.

>> De Beren lanceert eigen academie

>> Zusje gaat haar 1200 medewerkers zelf trainen

>> Preston Palace en ROC van Twente 

>> Derde klas koks van start bij Horeca Groep Leiden