Van der Valk hotel Apeldoorn - de Cantharel en Landal partners Veluwe Academy

Van der Valk hotel Apeldoorn - de Cantharel en Landal partners Veluwe Academy

Van der Valk hotel Apeldoorn - de Cantharel, Thermen Bussloo, Bungalowpark Hoenderloo en Landal Miggelenberg zijn partners van de nieuwe Veluwe Academy. Afgestudeerde mbo-ers kunnen zich aanmelden voor een leertraject van een jaar bij twee verschillende bedrijven. Doel: het gastheerschap van de Veluwe verbeteren.

De volgende stap is om nog meer bedrijven te betrekken bij de Veluwe Academy en meer studenten de kans te bieden om hun kennis in de praktijk te brengen en door te stromen naar een vaste baan.

De Veluwe Academy is een initiatief van Visit Veluwe, Veluwe op 1, Toeristisch Platform Apeldoorn, gemeente Apeldoorn en gemeente Voorst, Cleantech, onderwijsinstellingen en de vier gastvrijheidsbedrijven: Bungalowpark Hoenderloo, Landal Miggelenberg, Van der Valk Hotel Apeldoorn en de Cantharel en Thermen Bussloo.

Afgestudeerde MBO-ers kunnen zich aanmelden bij twee organisaties waar zij graag willen werken en leren. Het traineeship is een volwaardige baan van 38 uur. Met de verantwoordelijkheden en het salaris die bij een startersfunctie horen, volgens de cao’s Horeca en Recreatie. Je draait als collega 100% mee in de teams én in de personeelsfeesten, uitstapjes en kortingsregelingen.

De studenten draaien mee in diverse functies op wisselende afdelingen en krijgen workshops en begeleiding van erkende leermeesters. Om vervolgens een start te maken met een succesvolle carrière in de Veluwse gastvrijheidsindustrie.

Waarom een Veluwe Academy?

De Veluwe is naar eigen zeggen op weg om weer de nummer één binnenlandse vakantiebestemming in Nederland te worden. De gastvrijheid sector speelt daarin een belangrijke rol. De vier Veluwse gastvrijheids-leerbedrijven die deelnemen aan de Veluwe Acadamy, Bungalowpark Hoenderloo, Landal Miggelenberg, Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel en Thermen Bussloo, erkennen dit en willen hier volop in investeren.

De eerste traineeships beginnen op 1 september 2019.

Van der Valk hotel Apeldoorn - de Cantharel is niet het eerste Van der Valk hotel dat mensen op de werkvloer laat leren. Ook Van der Valk Sassenheim doet dit en werd - mede hierom - uitgeroepen tot Leerbedrijf ven het jaar.