Hotel heropent met nieuwe eigenaren en nieuw concept

Hotel heropent met nieuwe eigenaren en nieuw concept

De deuren van hotel Corps de Garde in hartje Groningen heropenen eind juli. Het hotel is gerenoveerd en start met een nieuw concept.

Jan Akkermans en Marloes Hemmel zijn de nieuwe eigenaren van dit hotel met 19 kamers en 1 appartement in het centrum van Groningen. Er waait een frisse wind door het bijna vierhonderd jaar oude pand op de hoek van de Oude Boteringestraat en het Lopende Diep. De jonge ondernemers Jan Akkermans en Marloes Hemmel, zijn volop aan het renoveren, restylen en inrichten.

Eind juli openen zij de deuren met een nieuw concept. Een boetiek familiehotel waar de geschiedenis zichtbaar is, maar in een modern jasje is gestoken en waar elke kamer anders is.

Toen de kans zich voordeed om Corps de Garde over te nemen, hoefden Jan en Marloes niet lang na te denken. Beiden delen een passie voor horeca en gastvrijheid en het openen van een hotel was een langgekoesterde droom. Hoewel de ondernemers allebei voor iets anders opgeleid zijn, werd het vuurtje aangewakkerd door de voormalig werkzaamheden van Jan als general manager van The Student Hotel (Groningen, Rotterdam en Eindhoven). Akkermans volgde een HBO opleiding voor de sport. Hemmel is verpleegkundige. Maar de gezelligheid van het Groningse hotel, een centraal punt waar je kunt samenzijn met familie, vrienden en zakenrelaties is altijd waardevol geweest voor dez ondernemers.

Hotel Corps de Garde

Hotel Corps de Garde is een authentiek hotel met een rijke geschiedenis. De invulling begon in 1634 als wachthuis voor militairen en stadswachters die de noordgrens van de stad bewaakten. Daarna fungeerde het pand nog enige tijd als gevangenis en de laatste jaren is het vooral bekend als hotel.

Het hotel koestert de originele en klassieke elementen die nog steeds voel- en zichtbaar zijn, maar welke opgefrist zijn tot een modern, charmant en kleurrijk hotel. Tijd is een belangrijk terugkerend thema, zowel in de geschiedenis als in de nieuwe invulling. Hotel Corps de Garde wil Groningen een plek bieden waar je de tijd kunt nemen. ‘We hebben persoonlijke aandacht en gastvrijheid hoog in het vaandel staan en streven naar kwaliteit in de vorm van tijd. De tijd hebben voor elkaar en de mogelijkheid om écht te genieten samen.’ licht Marloes toe.

Ontbijt en lunch

Het hotel beschikt over 19 pas gerenoveerde hotelkamers en 1 appartement. Daarnaast wordt er in de lounge dagelijks een ontbijt en lunch geserveerd door de chef-kok. Geen diner dus. Het souterrain wordt een multifunctionele ruimte, geschikt voor borrels, vergaderingen en proeverijen. Het hotel werkt voor de invulling hiervan samen met hospitality bedrijf Boilermaker. Zij ondersteunen met het samenstellen van de menukaart, de invulling van de wijn- en cocktailbar en de inrichting van een de minibar.