Achtste Nederlandse hotel voor Enjoy

Achtste Nederlandse hotel voor Enjoy

Het Hotel Millings Centrum - HMC - in Millingen aan de Rijn wordt onderdeel van de Enjoy-keten. Met deze aanwinst komt de teller van Enjoy Hotels in Nederland op acht. Alle hotels bieden vijfdaagse all-inclusive verblijven aan voor een oudere doelgroep.

Eigenaar van het HMC hotel Adri Hendriksen (56) verkoopt het hotel met 29 kamers en een studio aan twee ondernemers, te weten Maikel Pennings (39) en Frits Smits (28). Zij runnen in Vught al hotel De Kruishoeve met 43 kamers, ook een Enjoy-hotel. Pennings en Smits nemen de medewerkers van HMC – tien fulltimers en een dubbel aantal parttimers - over.

‘Op 28 februari 2022 zal mijn laatste werkdag zijn als hotelier het mooie Hotel Millings Centrum,’ laat Adri Hendriksen weten. 'De komende weken zullen zowel mooie als minder mooie herinneringen (zoals deze coronaperiode) zich in mijn gedachten afspelen. Maar ik heb er de afgelopen 17 jaar vooral van genoten om de gasten samen met mijn team van dienst te mogen zijn.'

Enjoy: zelfstandige hoteliers

De Enjoyketen - met zelfstandige hoteliers - telt twaalf hotels in Duitsland, één in België en straks met HMC erbij acht in Nederland.

‘De Enjoyhotels richten zich op 55-plussers’, zegt Pennings tegenover een regionaal dagblad. ‘De formule is overal hetzelfde: de hotels bieden arrangementen van 5 dagen met ontbijt, lunch, diner en elke avond entertainment. Dat kan een bingoavond zijn, livemuziek of een pubquiz. Ook de drankjes zijn inbegrepen.’

Het hotel in Millingen - vlak bij Nijmegen - bestaat al 100 jaar. De eigenaar wilde eerst op de locatie appartementen realiseren, maar met dit plan blijft het hotel behouden. De feestzaal van het hotel zal echter niet meer beschikbaar zijn voor bruiloften, partijen of andere activiteiten.

De eerste arrangementen voor Enjoy hotel Millingen aan de Rijn zijn te boeken vanaf 11 maart.