Alexander Claus ontvangt 'Hospitality Alumni Rising Star Award'

Alexander Claus ontvangt 'Hospitality Alumni Rising Star Award'
FIU Dean Michael Cheng, Alexander Claus, Associate Dean Rocco Angelo.

Florida International University in Miami heeft de 'Rising Star awards' uitgereikt. Alexander Claus mocht als enige Nederlander deze award in ontvangst nemen in de categorie 'Corporate Hospitality Management'.

Alexander Claus is in 2009 magna cum laude afgestudeerd voor een master of science degree aan deze universiteit met als specialisatie hotel development. Sindsdien heeft hij gewerkt bij O’Neill als internationale projectmanager, manager bij een boetiek resort in Panama, is hij een aantal start-ups begonnen.

Hij heeft hij de afgelopen 8 jaar in zijn familiebedrijf Claus Company gewerkt, waarvan de laatste 3 jaar in de directie. Hij trad in 2018 toe tot de directie nadat zijn vader Leo Claus afscheid nam als directeur van Claus Company. Leo Claus was samen met broer Rick Claus 42 jaar lang directeur van Claus Company.

Rising Star Awards

 De ‘Rising Star Awards' worden uitgereikt aan alumni die na hun studie hebben laten zien in een bepaalde categorie bijzondere resultaten te hebben bereikt.

De award-uitreiking vond plaats op de universiteit en de award werd uitgereikt door Dean Michael Cheng en Associate Dean Rocco Angelo. FIU is een van de grootste publieke universiteiten van de USA met bijna 60.000 studenten. De Chaplin School of Hospitality & Tourism management is onderdeel van deze universiteit en behoort tot de top 10 beste hotelscholen in de USA. De universiteit onderhoudt goede relaties met de hotelschool The Hague.