Sterchef als nieuwe voorzitter Sterklas

Sterchef als nieuwe voorzitter Sterklas

'Het volgen van een opleiding van de Sterklas is meer dan roeren in een pannetje' zei SVH-Meesterkok Theo van Rensch ooit.

Menno Post en Ronald Opten vinden elkaar bij restaurant Olivijn

Menno Post en Ronald Opten vinden elkaar bij restaurant Olivijn

Met de komst in juni van SVH Wijnmeester Ronald Opten naar Olivijn en een andere 'oude' meester, eigenaar en SVH Meesterkok Menno Post, in de keuken heeft Olivijn twee meesters aan het roer.

SVH en horecaopleidingen doneren ruim 11.000 euro aan Giro555

SVH en horecaopleidingen doneren ruim 11.000 euro aan Giro555

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en horecaopleidingen uit heel Nederland doneren met de steunactie Koken voor Oekraïne samen meer dan 11.000 euro aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties. Dit bedrag werd opgehaald door georganiseerde lunches en diners op scholen en in de bedrijfsbrasserie van SVH.

Ronald Opten

Ronald Opten verlaat Amstel Hotel na 14 jaar

SVH Wijnmeester Ronald Opten verlaat het Amstel Hotel in Amsterdam. Hij werkte er maar liefst 14 jaar. Hij gaat in juni aan de slag in sterrestaurant Olivijn van Menno Post en Saskia de Wal in Haarlem.

Leer op tafel bij Olivijn van Menno Post en Saskia de Wal.

Menno Post: leer in plaats van linnen op tafel

Sinds kort ligt er geen linnen meer op tafel bij sterrestaurant Olivijn in Haarlem van Menno Post en Saskia de Wal, maar leer. 'Het is mooi, duurzamer, goedkoper en het bespaart werk', vat de ondernemer zijn keuze samen.

Sterchef biedt vluchtelingen een baan in restaurant

Sterchef biedt vluchtelingen een baan in restaurant

Sterchef Menno Post van restaurant Olivijn in Haarlem doet op social media een oproep voor een woonruimte in die stad voor twee vluchtelingen die hij graag een baan wil aanbieden.

Sterchefs ambassadeur van vierde Nierstichting Restaurant Driedaagse

Sterchefs ambassadeur van vierde Nierstichting Restaurant Driedaagse

De Nierstichting organiseert van 9 tot en met 15 mei 2022 de vierde Nierstichting Restaurant Driedaagse, waarin aandacht is voor koken met minder zout. Sterchefs als Menno Post (Olivijn), Wilco Berends (De Nederlanden) en Tim Golsteijn (Bougainville) hebben zich aan de driedaagse verbonden als ambassadeur.

Tjitze van de Dam en Menno Post 

Evenement Wijnmakers & Chefs gaat verder in september

Na drie succesvolle weken Wijnmakers & Chefs in Chateau Het Scheepvaartmuseum Amsterdam, krijgt het evenement een vervolg in september.

Sterrestaurant geeft gast voortaan uiterlijk 23.30 uur de rekening

Sterrestaurant geeft gast voortaan uiterlijk 23.30 uur de rekening

Menno Post, chef en eigenaar van sterrestaurant Olivijn in Haarlem gaat na de lockdown een aantal veranderingen doorvoeren. Het aantal couverts gaat terug, de kwaliteit omhoog en ook gaat hij gasten 's avonds uiterlijk om 23.30 uur de rekening presenteren.

Ruben Vis. Foto: Saskia de Wal

Nieuwe maître voor Restaurant Olivijn

Sterrestaurant Olivijn van Menno en Saskia Post heeft een nieuwe maître aangetrokken. De functie was een tijdje niet ingevuld bij het Haarlemse restaurant: er stond toen veel jong talent in de bediening van het restaurant.