Misset Horeca
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Terras Top 100

Alles over Rik Jansma

  • Basiliek5 dec. 22

    Yornie van Dijk over overname Basiliek: 'Balans zoeken tussen chef en ondernemer'

    Yornie van Dijk nam een half jaar terug, op 29-jarige leeftijd, restaurant Basiliek in Harderwijk over van sterchef Rik Jansma. Voor die droom had hij geld nodig. Dus verkocht hij zijn huis. Van Dijk noemt het een kleine opoffering voor zijn carrière als kok met een eigen restaurant. 'En ik heb het ontdekt… je gaat regelmatig op je bek als ondernemer.'

  • Tabitha en Rik Jansma
    Horeca31 mei 22

    Rik Jansma: 'Nieuwe start voor Basiliek zonder Michelinster'

    Rik Jansma draagt op 1 juni het stokje van Restaurant Basiliek in Harderwijk over aan zijn chef Yornie van Dijk. Het restaurant gaat door onder dezelfde naam, maar zonder Michelinster. 'Dat was geen verrassing, voor geen van beiden.'

  • Yornie van Dijk met voorganger Rik Jansma.
    Restaurant10 mrt. 22

    Rik Jansma stopt met Basiliek*

    Rik Jansma stopt met restaurant Basiliek in Harderwijk. De ondernemer doet zijn met één Michelinster bekroonde zaak op 31 mei 2022 over aan keukenchef en Harderwijker Yornie van Dijk.

  • Basiliek16 nov. 21

    Bijzonder 'twaalfuurtje': van 8 tot 20 uur eten bij Basiliek

    Rik Jansma van sterrestaurant Basiliek in Harderwijk organiseert een bijzonder 'Twaalfuurtje'. Hij opent de deuren van het restaurant twaalf uur lang, van 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds voor een totaal van 37 gangen.

  • Tabitha en Rik Jansma
    Basiliek6 okt. 21

    Rik Jansma van Basiliek over sluiting op zaterdag

    Tabitha en Rik Jansma zijn sinds de heropening van de restaurants in juni op zaterdag en zondag gesloten met hun restaurant Basiliek in Harderwijk. Het sterrestaurant draait diner op maandag tot en met vrijdag. 'Ik ben meer dan tevreden,' zegt Rik Jansma.

  • Night Of The Century, DeFabrique. Fotocredits: Floris Heuer.
    Horeca19 mei 21

    Samenwerking DeFabrique, Restaurant Basiliek en XSAGA

    De fabriek in Utrecht bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd tijdens Nightof the Century. Speciaal voor deze gelegenheid werken DeFabrique Evenementenlocatie, XSAGA en Restaurant Basiliek samen om een ode te brengen aan de historie van het pand.

Meer artikelen

  1. Ingrijpende veranderingen voor sterrestaurant Basiliek
  2. Hotels en restaurants werken samen tijdens gedeeltelijke lockdown
  3. Culinair diner-arrangement van Basiliek* in Van der Valk Harderwijk
  4. Prijzen voor JRE-restaurants Rantrée, Sillyfox en De Pol
  5. Zwarte Cross was met 1600 gerechten 'flink werken' voor Rik Jansma
  6. Snackmuur met Michelinster op Zwarte Cross 2019
  7. Fotoreportage: vier nieuwe leden voor JRE Nederland
  8. Marko Karelse (JRE): 'Jonge chefs helpen die ondernemer worden'
  9. Rik Jansma draagt voorzittershamer JRE over
  10. JRE-chefs: kookworkshops voor gasten bij Miele
  11. Zes JRE-chefs genomineerd voor internationale prijzen
  12. 24H Chefs haalt met 55.600 euro recordbedrag op voor het Rode Kruis
  13. Line up 24H Chefs 2019 met Soenil Bahadoer, Stefan van Sprang en Sidney Schutte
  1. Vijf nieuwe leden voor jubilerend JRE in 2018
  2. Jeugd krijgt 50 procent korting bij JRE-restaurants
  3. Eigen pepernoot voor sterchef Rik Jansma
  4. JRE zoekt Meester Wijn & Spijs
  5. Vijf nieuwe leden voor JRE Nederland
  6. JRE: actieweek voor Culibus
  7. 250 JRE-chefs naar Nederland
  8. JRE Nederland krijgt eerste lid op de Antillen
  9. JRE houdt guerrilla-actie 'Streetdine
  10. Restaurantorganisaties maken vuist tegen actieweken
  11. Alle restaurants JRE naar Couverts
  12. All-inclusive actieweek van Dining City
  13. Rik Jansma: 'Dit past zo goed bij Zwarte Cross
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen