nieuws

Tante Koosje trekt Veldhuijzen aan

Restaurant

Roland Veldhuijzen is de nieuwe chef-kok van restaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht. Veldhuijzen is afkomstig van restaurant Chapeau! in Bloemendaal, waar hij enige tijd geleden is vertrokken. Ook meldt Tante Koosje een nieuwe sommelier.

Tante Koosje trekt Veldhuijzen aan

De nieuwe sommelier is Robert-Jan Smeding. Hij is afkomstig van Auberge de Kieviet in Wassenaar, waar hij 3,5 jaar Maître d’Hotel is geweest. Daarvoor werkte Smeding als maître bij De Componist in Haarlem.

Veldhuijzen gaat per 1 mei aan de slag. De chef-kok werkte voor zijn tijd bij Chapeau! als sous-chef bij restaurant De Bokkedoorns in Overveen. Veldhuijzen laat weten als doel te hebben om met de brigades de Michelinster te behouden en om bij de honderd beste restaurants van ons land te horen.Veldhuijzen volgt Sidney Heinze op, die een eigen zaak is gestart in Bussum. Heinze behaalde in november vorig jaar een Michelinster bij Tante Koosje. Heinze werkte in het verleden ondermeer bij De Nederlanden in Vreeland en bij topkok Ron Blaauw.

Reageer op dit artikel