Officiële lijnen restaurant en hotel Kaatje verbroken

De scheiding tussen hotel en restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl is definitief. Afgelopen weekend opende het hotel aan de overkant van de ...

De nieuwe verantwoordelijke voor de exploitatie van het hotelbedrijf zijn Anne van Limburg en Richard Mulder. In Résidence Kaatje maakten ze zes luxe kamers en een suite mét tweepersoons jacuzzi. Omdat Mulder en Van Limburg ook nadrukkelijk gaan mikken op de zakelijke markt is in het hotel een nieuwe vergaderzaal gemaakt.

Wel blijft er sprake van een intensieve samenwerking tussen het fameuze restaurant en het nabij gelegen hotel. ‘In het hotel is wel een keuken, maar die is vooral gericht op ontbijt en kleine hapjes. Wanneer je praat over dineren of andersoortige brede catering, kloppen wij ook straks aan aan de overkant. En er komen natuurlijk arrangementen waarin comfortabel logeren en heerlijk eten gecombineerd worden aangeboden’, aldus Van Limburg in De Stentor.

Ook wijst Van Limburg op het belang om samenwerking te zoeken met andere partijen. Ze denkt daarbij een deal met rederijen en verhuurders van boten of fietsen. Van Limburg: ‘En natuurlijk vergeten we onze gasten niet te vertellen dat de regio met Hof van Sonoy hier in Blokzijl en De Lindenhof in Giethoorn nog twee toprestaurants rijk is.’

Bij de opening van het voormalige Hotel Kaatje bij de Sluis waren driehonderd gasten uitgenodigd. In het verleden werden restaurant en hotel gerund door het bekende horecapaar Fons en Anneke van Groeningen

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.