nieuws

Amsterdams kookteam hoopt op goud

Restaurant

Het ‘Culinary Team Amsterdam’ wil dit jaar goud winnen bij de wereldkampioenschappen koken in Erfurt. Dat liet Peter Bakker namens het zevenkoppige kookteam weten op de Horecava. Daar gaf een van de teamleden, Barry de Back een demo op de wereld ‘Markt’.

‘Vorig jaar hebben we zilver gepakt in Luxemburg, Dat was mooi maar dit jaar gaan we voor goud’, liet Bakker weten. Hij is eigenaar van adviesbureau Pierre Culinair in Maarssen. Bij de mondiale wedstrijd in Duitsland gaat om het bereiden van koude schotels.

Samen met De Back (brasserie Keizer, Amsterdam) en Robert Boon (Koken bij de Molen, Laren) was Bakker op de Horecava aanwezig om het Culinary Team Amsterdam onder de aandacht van het publiek te brengen. Hoofdsponsor Kweker had hen uitgenodigd.

Naast Bakker, Boon en De Back zijn Hans van Heiloo, Martin Koppers, Natasja Wensink, Tristan van Dorst en Rudolph van Veen, lid van het Amsterdamse kookteam.

De Back maakte op de Horecava twee gerechten die ook op de kaart van Keizer staan: een met koningskrab en wortel en een met stoofvlees van zwezerik.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel