nieuws

Nederlanders winnen Ierse food-prijs

Restaurant

The Cliff House Hotel en bijbehorend The House Restaurant in Ierland hebben de Good Food Ireland Award gewonnen. Zowel het hotel als de keuken heeft een Nederlander aan het roer.

Nederlanders winnen Ierse food-prijs

Chef de cuisine in het restaurant is Martijn Kajuiter, die vorig jaar restaurant De Kas in Amsterdam verruilde voor de Ierse kust. Het hotel als geheel wordt gemanaged door de in Kenia geboren Nederlander Adriaan Bartels.

De Award is ingesteld om de horeca bewust te maken van lokale producten, en wordt toegekend aan voorbeeldbedrijven. Ook promoot de mensen achter het eten, van chef-kok tot kaasmaker en visser.

Kajuiter leerde de kunst van local food in Amsterdam, en voerde het ook door in zijn keuken in The House Restaurant. Groenten en kruiden worden grotendeels zelf verbouwd, en vis en vlees worden alleen van lokale producenten betrokken.

De Good Food Ireland Award werd toegekend in twaalf categorieën, waarbij The Cliff House en haar restaurant de Award voor Top Regional Member in de regio Zuid-Ierland wonnen. Kijk hier voor de lijst met alle winnaars.

Reageer op dit artikel