nieuws

Restaurantmedewerkster zwaargewond bij overval

Restaurant

Een medewerkster van Chinees restaurant Hong Fa in Beverwijk is maandagavond zwaargewond geraakt bij een brutale gewapende overval. Een man kwam rond 21.00 uur de zaak binnen terwijl meerdere gasten aanwezig waren.

Restaurantmedewerkster zwaargewond bij overval

Hij zwaaide met een vuurwapen en bedreigde het personeel. Vervolgens ontstond een worsteling, waarbij het wapen afging en de vrouw geraakt werd. De dader vluchtte vervolgens de zaak uit.

Verderop stonden voor een café enkele gasten te roken, waarvan er één op het tumult afkwam. Toen de overvaller het restaurant uitkwam, konden getuigen hem overmeesteren en hem het wapen afhandig maken. De even later gearriveerde politie nam de man over.

De zwaargewonde medewerkster is naar een ziekenhuis afgevoerd, maar verkeerd nog in kritieke toestand, meldt een politiewoordvoerder op de website van RTV Noord-Holland. De aanwezige gasten zijn zeer aangeslagen door het gebeurde, en krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Meer berichten over restaurantovervallen:

Reageer op dit artikel