nieuws

Kok van Astana stelt biefstukverhaal bij

Restaurant

De kok van de wielrenploeg van Astana heeft zich uitgelaten over het verkeerde stukje vlees dat wielrenner Alberto Contador in de Tour de France zou hebben gegeten. Tour-winnaar Contador werd betrapt op het gebruik van doping na het volgens eigen zeggen eten van een biefstuk waar clenbuterol in zou zitten.

Kok van Astana stelt biefstukverhaal bij

Astana-kok Paco Olalla heeft eerder in een interview gezegd dat het vlees voor Contador afkomstig was van de markt in de Franse stad Pau. Contador beweerde vorige week dat het vlees speciaal voor hem was ingevlogen uit Spanje.

Inmiddels heeft Olalla zijn verhaal bijgesteld. De kok zegt nu dat het vlees door een vriend uit Spanje is meegenomen.

Welke versie van de kok van de ploeg Astana de waarheid is, is niet bekend. Wel is duidelijk dat wielrenner Contador positief is getest tijdens de laatste Tour de France die hij op zijn naam schreef. De clenbuterol die in het lichaam van Contador is gevonden zou volgens de wielrenner afkomstig zijn van een stuk vlees.

Reageer op dit artikel