nieuws

Martin Kruithof: ‘10.000 euro voor gouden tip wijndiefstal

Restaurant

Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn stelt een beloning van 10.000 euro in het vooruitzicht voor de tip die leidt tot aanhouding van de dief of dieven, die eerder dit jaar voor een kapitaal aan topwijnen uit de kelder van het toprestaurant roofde.

Martin Kruithof: ‘10.000 euro voor gouden tip wijndiefstal

In oktober namen dieven vele topwijnen mee uit de kelder van De Lindenhof. De schade van de inbraak werd in eerste instantie geschat op zo’n 100.000 euro en later bijgesteld tot ruim 25.000 euro.

Volgens Kruithof wisten de inbrekers precies wat er te halen was. ‘Het zijn goede inbrekers en verdomd goede wijnkenners. Ik doe er alles aan om de dader of daders te laten berechten. Daarom heb ik 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip’, aldus Kruithof.

Met het tipgeld hoopt Kruithof op een snelle oplossing van de zaak. ‘Misschien dat de inbreker in opdracht heeft gehandeld en kan deze beloning ervoor zorgen dat we sneller bij de daders of opdrachtgever komen’.

Inmiddels heeft Kruithof de beveiliging opgevoerd om herhaling op diefstal te verkleinen. Zo heeft hij een alarminstallatie geplaatst ‘en een dubbelloops jachtgeweer aangeschaft’, grapt Kruithof. ‘Kijk, ik ben gezond en heb een leuk gezinnetje. Dat is het allerbelangrijkste. Maar ik houd ook van gerechtigheid. Dus de daders moeten gepakt worden’.

Reageer op dit artikel