nieuws

Almeerse ‘Jamie Oliver’ kookt tegen overgewicht

Restaurant

Ongezonde eetgewoontes en overgewicht onder schooljeugd blijven een hot item voor ouders, voedingsdeskundigen en scholen. Nu het nieuwe schooljaar overal weer van start is, krijgen ze hulp van foodartist Clifton Overman, die op Jamie Oliver-achtige stijl kinderen gezonder wil gaan laten eten.

Almeerse ‘Jamie Oliver’ kookt tegen overgewicht

De Almeerder kok is zelf vader van schoolgaande kinderen en eigenaar van kookbedrijf Eat and Jam, waarin hij muziek, competitie en koken verenigt in kookworkshops en -demonstraties.

Die demonstratieformule wil Overman nu, geïnspireerd door de Engelse top-kok Jamie Oliver, op scholen aan gaan bieden in de hoop dat kinderen gezonder en bewuster zullen eten, schrijft dagblad De Pers.

Met behulp van een dj en een ‘kookbattle’ hoopt Overman dat de appel en de bruine boterham weer populair wordt bij de schooljeugd. ‘Je mag best af en toe zondigen met een bak patat. Het gaat om het doseren.’

Voorlopig zal hij zijn formule alleen toepassen op scholen in Almere en Amsterdam, als dat succesvol is wellicht op meer scholen in Nederland.

Reageer op dit artikel