nieuws

Beluga dicht door voetbalmanie

Restaurant

Toprestaurant Beluga in Maastricht heeft vorige week op woensdag geheel onverwacht de zaak dicht gehouden. De tweesterrenzaak heeft teveel last van het WK-voetbal waardoor gasten wegblijven. Ook andere toprestaurants hebben last van het voetbalkoorts.

Beluga dicht door voetbalmanie

Dat meldt De Volkskrant. Beluga meldt dat het op zondagavond (Nederland speelde tegen Portugal en verloor) standaard dicht is. Dus daarmee valt de zaak van topkok Hans van Wolde zich geen buil. Door de uitschakeling van Oranje zal Beluga de deuren van de eetgelegenheid woensdag ongetwijfeld openhouden.

Ook De Bokkendoorns in Overveen merkt de massale Oranjegekte, al valt de terugval aan gasten enorm mee, zo laat een medewerker weten. ‘We merken het wel, maar zelfs woensdag (Nederland speelde toen tegen Argentinië, red.) hadden we nog acht tafels bezet’.

De Lindenhof in Giethoorn, eveneens met twee Michelinsterren bekroond, ziet een kleine terugval tijdens de wedstrijden van Oranje. Collega-topzaak De Librije in Zwolle becijfert de teruggang op 2 à 3 procent.

Restaurant La Rive van het Amstel Hotel zegt totaal geen last te hebben van de voetbalmanie. ‘We zitten in een internationaal hotel en hebben altijd genoeg reserveringen. Dus als er wat uitvalt, komt er wel iemand ander voor terug’, aldus een medewerker van La Rive in De Volkskrant.

Reageer op dit artikel