nieuws

Bert van der Leden strikt Kranenborg

Restaurant

Robert Kranenborg gaat aan de slag bij het IQ Creative van Bert van der Leden. Kranenborg gaat jonge, professionele koks opleiden om ze naar een hoger niveau te tillen. De topkok start met Envy, zeer waarschijnlijk gevolgd door andere restaurants van IQ Creative.

Bert van der Leden strikt Kranenborg

Kookgrootheid Kranenborg is begin deze maand voor twee dagdelen per week begonnen met advieswerk voor Van der Leden. Momenteel inventariseert hij wat er moet gebeuren op opleidingsgebied. Doelstelling is om het niveau van het personeel op te krikken.

‘Ik ga koks begeleiden, coachen en gesprekken voeren over hun vakkundigheid. Alles vanuit een creatieve werkwijze. Creativiteit is een vaardigheid, je kunt het leren. Creativiteit is moeilijk te vinden, daarom moet het worden ontwikkeld. En ontwikkeling is de enige manier om vooruit te gaan’, aldus ‘mentor’ Kranenborg.

Kranenborg start eerst met één restaurant. Dat wordt waarschijnlijk het Amsterdamse Envy, omdat daar een nieuwe chef-kok moet komen. De kans is groot dat vervolgens andere restaurants volgen.

IQ Creative start binnen afzienbare tijd een nieuw restaurant in Amsterdam. Dat wordt een visrestaurant aan het IJ met de naam Navy.

Robert Kranenborg wordt gezien als een van de grootste koks die ons land heeft voortgebracht. Kranenborg kookte jaren voor het Amstel Hotel in restaurant La Rive. Daar behaalde hij twee Michelinsterren.

Na het Amstel Hotel en een mislukte poging met restaurant Vossius belandde hij in Scheveningen bij Le Cirque, waar hij zijn activiteiten heeft teruggeschroefd. Kranenborg adviseert momenteel het luxe park Hof van Saksen en kruidenfabrikant Verstegen.

Reageer op dit artikel