nieuws

Beste Benelux Groenterestaurant niet Nederlands

Restaurant

De Gulle Waard in Winterswijk en De Eetstee in Amersfoort zijn er niet in geslaagd de derde editie van Beste Benelux Groenterestaurant te winnen. De Denk Groenten!-Denk Fruit!-award, een initiatief van de Belgische ‘groentekok’ Frank Fol, gaat naar twee Belgische koks.

Beste Benelux Groenterestaurant niet Nederlands

In de Wulf in Heuvelland (l) en Phillipe Fauchet in Saint Georges ‘legden tijdens de bezoeken een foutloos parcours af’, aldus de verklaring van de organisatie, en werden daarom ex aeqou tot winnaars gekozen.

In de Wulf maakte indruk met de pure en natuurlijke groentekeuken, Philipe Fauchet viel op vanwege het verwerken van groenten in creatieve smaakcombinaties. ‘Twee erg van elkaar verschillende keukens.’

Nederland

Tien restaurants plaatsten zich voor de eindronde, waaronder twee Nederlandse restaurants. Geen enkel Luxemburgse horecagelegenheid wist zich in dit rijtje te scharen.

In eerste instantie waren 23 bedrijven geselecteerd, daaronder bevonden zich ook nog Davanti in Valkenburg aan de Geul, Eten&Drinken in Andijk, Vork en Mes in Hoofddorp en Natuurlijk in Egmond aan Zee.

De wedstrijd is een initiatief van de Belgische groentekok Frank Fol, die samen met foodwriter Marc Declerq de inspecties uitvoerde. Een inspecteur van GaultMillau deed een anoniem controlebezoek.

In 2011 was De Culinaire Werkplaats in Amsterdam de Nederlandse winnaar. Namens België won dat jaar ’t Aards Paradijs in Nevele.

Reageer op dit artikel