nieuws

Culibus beroofd in Zuid-Afrika

Restaurant

De Culibus van de Jeunes Restaurateurs d’Europe Nederland (JRE) is nog voor de eerste activiteit in Zuid-Afrika slachtoffer geworden van inbraak. Inbrekers haalden voor 30.000 euro aan spullen weg uit de bus die de komende weken gaat deelnemen aan diverse liefdadigheidsprojecten in het land waar momenteel het WK Voetbal wordt gehouden.

Culibus beroofd in Zuid-Afrika

JRE-voorman Patrick van Zuiden meldt de diefstal uit de bus tijdens de achttien uur durende rit van de Culibus van Durban, waar de bus per boot aankwam, naar Kaapstad.

‘Tijdens de overtocht van Antwerpen of in de haven van Durban zijn onder andere drie plasmaschermen, potten en pannen en andere spullen uit de bus getrokken. De schade bedraagt zo’n dertigduizend euro’, aldus Van Zuiden.

Door de inbraak is de bewaking van de bus aangescherpt. Van Zuiden: ‘We hebben direct een zwaar bewapende bewaker ingehuurd die ons gedurende onze hele trip begeleidt. Hij bewaakt de bus overdag en ’s nachts’.

De vorig jaar gedoopte Culibus is op 25 mei vanuit de haven van Antwerpen vertrokken. Op 17 juni arriveerde de bus in Durban. Na een kookevent op een camping in de buurt van Durban rijdt de bus naar Kaapstad, een rit van zo’n 18 uur.

Tip

MissetHoreca.nl doet gedurende het WK regelmatig verslag van de Culibus. Lees het eerste verslag.

Reageer op dit artikel