nieuws

Dartel als eerste met terras op plein in Leiden

Restaurant

Restaurant Dartel heeft het eerste terras geopend op het Pieterskerkplein in Leiden. Dartel is eigendom van Norbert van Dartel, de voormalige chef van restaurant Romanoff van Hotels van Oranje in Noordwijk. Nooit eerder gaf de gemeente Leiden een terrasvergunning af voor dit historische plein. Er mogen maximaal veertig mensen plaatsnemen op het terras.

Dartel als eerste met terras op plein in Leiden

Het nieuwe terras heeft uitzicht op de Pieterskerk die bijna volledig gerestaureerd is. Er zal plaats zijn voor maximaal 40 gasten die bij slecht weer altijd plaats kunnen nemen in het restaurant.

Restaurant Dartel

Restaurant Dartel opende haar deuren in september 2008, op de locatie van het vroegere Restaurant Fabers, aan de Kloksteeg 13 in Leiden. In de keuken zwaait Norbert van Dartel de scepter (ex Hotels van Oranje, de Beukenhof, Engelberthahoeve) terwijl Judith van Vliet (ex Moerbei, de Beukenhof) de gasten ontvangt en de bediening voor haar rekening neemt.

Reageer op dit artikel