Van de opbrengst van ieder mamadiner wordt 25 procent gedoneerd aan Orange Babies, de stichting die zich inzet voor zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika.
Het eerste Mamamdiner is samengesteld door Herman den Blijker (restaurant Las Palmas) en Francois Geurds (restaurant Ivy) voor medewerkers van Kraamzorg Rotterdam en omstreken.
Las Palmas
De twee Rotterdamse topkoks hebben vijf bijzondere (voor- en nagerecht en drie hoofdgerechten) en gezonde recepten bedacht. Om ervoor te zorgen dat de kraamhulpen ook daadwerkelijk een kwaliteitsmaaltijd op tafel zetten, krijgen ze een workshop om de mamadiners te kunnen bereiden en presenteren.
De lancering van het eerste Mamadiner vindt plaats op 31 januari in Den Blijker’s restaurant Las Palmas. Later dit jaar wordt het Mamadiner gelanceerd in alle andere delen van Nederland. Voor elke regio stelt een andere bekende top kok het menu samen.
Het Mamadiner is ontwikkeld door Marieke Sprietsma. Na 20 jaar ervaring in diverse managementfuncties in de zorgsector besloot zij het Mamadiner als zelfstandig ondernemer vorm te geven.