nieuws

Dik € 100.000 voor flesje Pétrus

Restaurant

Het Amerikaanse veilinghuis Edward Roberts veilt eind oktober een fles Château Pétrus uit 1961 en verwacht dat de fles minimaal 105.000 euro zal opleveren. Hiermee zou het de duurste fles Bordeaux ooit zijn.

Dik € 100.000 voor flesje Pétrus

De laatste jaren blijven de veilingprijzen van grote wijnen tot steeds astronomischer bedragen stijgen en worden er voortdurend prijsrecords gebroken. Edward Roberts hoopt 28 oktober weer een nieuw hoogtepunt te bereiken, en voor het eerst door de 100.000 eurogrens te breken.

Het gaat om een methusalem Château Pétrus 1961, een 6-liter fles wijn – de inhoud van 8 standaardflessen, van het absolute tophuis uit de Bordeauxstreek Pomerol, die als de schatting klopt de duurste fles Bordeauxwijn ooit wordt.

Uitgaande van in totaal 48 glazen, uit een gewone fles van 0,75 liter komen ongeveer 6 glazen, betekent dit bijna 2200 euro per glas.

Flessen met een grotere inhoud ontwikkelen zich langzamer en kunnen daardoor langer bewaard worden. De methusalem uit 1961 hoeft dus niet direct opgedronken te worden, in tegenstelling tot een ‘gewone’ fles Pétrus uit dat jaar, die nu wel helemaal op dronk zou moeten zijn, schrijft de website wijn.blieb.nl.

Reageer op dit artikel