Dorset Mansion House schrapt foie gras

Dorset Mansion House schrapt foie gras

Dorset Mansion House schrapt per direct ganzenlever van de menukaart. Dat laat eigenaar en topkok Willem Dankers weten. Aanleiding voor het besluit is de foutieve voorlichting van leveranciers over diervriendelijke foie gras.

‘Leveranciers hebben ons altijd voorgehouden dat het om een biologisch product ging. Dat blijkt dus niet waar te zijn. We hebben er intern over gesproken en er was maar één conclusie: van het menu’, aldus Dankers van Dorset Mansion House in een persverklaring.

Dankers is naar aanleiding van het tv-programma Tros Radar van vorige week, niet te spreken over de informatie die leveranciers van ganzenlever geven. ‘Zij hebben ons altijd voorgehouden dat het om een biologisch product gaat, dat diervriendelijk wordt geproduceerd. Het programma heeft aangetoond dat dat dus niet het geval is. Dan is er meer één keuze: geen foie gras’.

Het besluit betekent dat Dankers voor de komende feestdagen aanpassingen moet doorvoeren in zijn bedrijf. ‘Er is nu inderdaad een gerecht weggevallen, maar we hebben nog de tijd om daar invulling aan te geven’.

Dankers heeft overigens niet de illusie dat met zijn actie foie gras tot het verleden behoort. ‘Het is een lange traditie in Frankrijk en dat ban je niet uit. Wij als Dorset Mansion House doen er in elk geval niet meer aan mee’.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.