'Ik vind het leuk om een eigen signatuur mee te geven door speciale technieken in gerechten te verwerken maar ook om op tafel daar mee door te gaan', laat François Geurds, chef-kok en eigenaar van Ivy weten. Geurds staat bekend om zijn moleculaire kookstijl. Zijn restaurants is spraakmakend en beschikt over een laboratoriumgedeelte, een eigen bakkerij, een digitale menukaart en een geurtafel.
Gasten die het zevengangenmenu ‘Ivy-experience’ bestellen, kunnen dat doen met behulp van de speciale eetbare menukaart. Deze is gemaakt van snoeppapier welke bedrukt is met zwarte en grijze letters. Gefermenteerde kool dient als grondstof voor de zwarte en grijze letters op het papier. Van bietensap is de rode kleur te maken.
De vloeistoffen gaan in de cartridges van een speciale foodprinter die ook in de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt. 'Ik liep al een tijdje met het idee. Ik heb eerst geëxperimenteerd met rijstpapier maar dat is niet flexibel genoeg en te crispy.' Of de gasten ook daadwerkelijk de kaart gaan eten, weet Geurds nog niet. 'Er staat op vermeld dat het kan.'