nieuws

Giel Beelen laat Jonnie Boer schrikken over Michelin

Restaurant

Jonnie Boer van De Librije schrok zich vanochtend rot toen Giel Beelen aan de lijn hing met de opmerking ‘groot nieuws te hebben’. ‘Ik dacht dat hij dingen wist over drie Michelinsterren, maar hij belde omdat wij uitgeroepen waren tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland’, lacht Boer.

Giel Beelen laat Jonnie Boer schrikken over Michelin

Boer zegt blij te zijn met het behouden van een derde ster, maar had ook niet anders verwacht. ‘Ik ben blij voor alle nieuwe sterrestaurants. Voor Apicius vind ik het sterverlies tragisch. Leuk is de ster voor One in Roemond. Die jongen heeft bij ons in de keuken gewerkt.’

Over het uitblijven van een nieuw driesterrenrestaurant haalt Boer zijn schouders op. ‘Het is jammer voor Hans (Hans van Wolde, red.) en InterScaldes, maar Michelin doet wat ie wil. Voor drie sterren moet je geduld hebben. Ik gun het ze allemaal, echt allemaal’.

De nieuwe Michelingids betekent voor Boer dat de basis breder is geworden. ‘Meer zaken met één ster betekent een bredere basis. Vanuit die brede basis moeten restaurants in de toekomst groeien. Ik hoop dat dat gebeurt. Zou mooi zijn voor Nederland’.

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel