nieuws

Hans van Wolde snoert FD de mond

Restaurant

Sterrenchef Hans van Wolde ontkent de berichtgeving in het Financieel Dagblad dat hij met restaurant Beluga moeite zou moeten doen om zijn hoofd boven water te houden. De krant citeert hem: ‘Als dit nog een halfjaar doorgaat, ga ik het niet redden’.

Hans van Wolde snoert FD de mond

‘Grote onzin’, reageert Hans van Wolde desgevraagd tegenover Missethoreca.nl. ‘Zo erg is het echt niet. Al hebben ook wij een lastig jaar achter de rug. Met een omzet die acht procent terugliep en een extra investering van 350.000 euro van onze verbouwing die moet worden afgelost.’

De krant vroeg Van Wolde naar de stand van zaken wat betreft januari 2010. ‘En ja, die mag wel wat beter. Dat heb ik inderdaad gezegd. De sneeuw joeg onze klandizie weg en straks met carnaval moet ik sluiten. Geen rooskleurige start van het jaar.’

Tefaf

‘Maar daarna hebben we de Tefaf kunstbeurs in Maastricht die weer voor goede weken gaat zorgen. En ik heb goede hoop voor de maanden daarna. Reserveringen trekken dan echt wel weer aan. Dat merk ik nu al.’

Van Wolde benadrukt dat hij positief blijft, maar net als vele andere restauranthouders houdt hij de kosten goed in de gaten. ‘Op de kwaliteit van het eten bezuinig ik niet, maar afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld wel fors minder nieuw servies aangekocht en ook ga ik nu zelf elke week naar de bloemist in plaats van dat ik dat laat doen.’

Catering van Beluga

Ook zou volgens het Financieel Dagblad catering er voor zorgen dat Beluga niet in de rode cijfers beland. ‘We cateren wel iets meer dan voorheen. Tot tweehonderd personen kunnen we goed aan. Maar dat zorgt er echt niet voor dat we ons hoofd boven water kunnen houden. Het is een leuke bijverdienste. Net als onze nieuwe private diner. Daar heb ik nog meer aan dan aan de catering.’

Reageer op dit artikel