nieuws

Hans van Wolde start Beluga Beach Club

Restaurant

Hans van Wolde opent op zaterdag 13 augustus Beluga Beach Club. Een tijdelijke strandtent aan de Maas in Maastricht. Tweesterrenchef Van Wolde pakt het groots aan. Samen met partner Johan Tisson laat hij 600 ton zand aanrukken, wordt er een dubbele tent geplaatst en kunnen in totaal zo’n 500 mensen zitten bij Beluga Beach Club.

Hans van Wolde start Beluga Beach Club

Locatie voor de tijdelijke strandtent van Hans van Wolde is De Griend in Maastricht. Onderdeel van Beluga Beach Club is een zandstrand van 1500 vierkante meter plus een professionele keuken. ‘Het is een nieuwe uitdaging. Ik wil de naam Beluga graag uitdragen naar buiten toe,’ aldus Van Wolde tegen MissetHoreca.nl.

Beachgerechten

‘Maar geen tweesterrenkeuken. Wel kwaliteitsproducten. We serveren er de Beluga beach burger, de Beluga bitterbal, kalfsfilet, maar ook lekkere verse salades, smoothies, drankjes, cocktails natuurlijk, verse stokbroodjes, onze eigen chips en ons eigen ijs et cetera. Allemaal top producten, maar niet moeilijk. Beachgerechtjes.’

Mensen kunnen hiervan genieten op het grote loungeterras (250 zitplaatsen), maar ook op de bovenste vip etage van de tent (150). Daarnaast komen er nog ongeveer vijftig strandbedjes en 80 zonnestoelen.

Goede muziek en populaire dj’s moeten verder de mensen naar het tijdelijke strand trekken. Voor het openingsfeest op 13 augustus hebben zich al meer dan duizend mensen aangemeld.

Van Wolde liet voor de Beach Club een speciale dubbele tent maken. ‘Dat wilde ik al op het Preuvenemint, maar daar kreeg ik dat nooit voor elkaar.’ De Beluga Beach Club is geopend van 13 augustus tot 24 september. In deze periode valt ook het dertigste Preuvenemint (25 tot 28 augustus), het culinaire evenement waaraan Van Wolde vorig jaar voor het laatst meewerkte.Eigen evenement

De chefkok wil van de beachclub graag zelf een terugkerend evenement maken. ‘Het liefst zou ik dit elk jaar doen. De grootste investering in tent, strandbedjes etc is nu gedaan. Daar is zo’n twee ton mee gemoeid. Subsidie van de gemeente krijgen we niet. We hebben wel goede samenwerking met Heineken en andere sponsoren.

Van Wolde raakte geïnspireerd door strandhoreca door het contact met strandtent De Republiek in Bloemendaal.

Reageer op dit artikel