nieuws

Haring van goede kwaliteit

Restaurant

De haring is dit jaar van goede kwaliteit. Het warme voorjaar zorgt voor een gezonde, vette Hollandse nieuwe. Vanaf volgende week is haring weer verkrijgbaar.

Haring van goede kwaliteit

De positieve geluiden over de kwaliteit van de haring komen uit de vissector zelf. Voor het eerst sinds 2005 mag er weer meer haring uit zee worden gehaald en wat eruit komt is volgens de vissers goed.

‘Er zwemt meer vis in de wateren dat wetenschappers aanvankelijk dachten’, aldus Nico de Jong, voorzitter van de haringgroothandelsvereniging tegenover persbureau ANP. Na een goed voorjaar met veel zon heeft zich veel plankton opgebouwd in de wateren waar de haring gedijt.

Op 7 juni begint het haringseizoen traditiegetrouw met de veiling van het eerste vaatje Hollandse nieuwe op de Scheveningse visafslag.

Reageer op dit artikel