nieuws

Helmondse winnaar Herrie XXL

Restaurant

Isa’s Trattoria Mediterranea in Helmond heeft de jongste editie van Herrie XXL gewonnen. In het programma van Herman den Blijker strijden kwakkelende horecazaken om er, met adviezen van de Rotterdamse tv-kok, weer bovenop te komen. De Helmondse winnaar krijgt een cheque van 25.000 euro.

Helmondse winnaar Herrie XXL

Tijdens de live-uitzending op RTL4 gisteravond bepaalde het publiek uiteindelijk wie van de twee overgebleven finalisten de winnaar werd. De Helmondse zaak won het uiteindelijk van De Jordaan in Almere. De uitzending werd door ruim een miljoen mensen bekeken.

Commercial

In de finale kregen de twee nog een laatste opdracht van Den Blijker, waarna het publiek kon stemmen. In twee uur moest een dertig seconden lange commercial in elkaar worden gezet, waarin de deelnemers het publiek overtuigden van hun horecakwaliteiten en waarom juist zij moesten winnen. ‘Uiteindelijk gaat het om de sympathie van het volk’, zegt Den Blijker op Omroep Brabant. ‘Het is overweldigend te zien wat er dan leeft in de omgeving van de kandidaten.’

Eigenaresse Isabel Martins de Carvalho wachtte de stemming af in haar -overigens bomvolle- zaak, waar ook de burgemeester van Helmond aanwezig was. De uitzending, en ook de komst van Den Blijker naar Brabant, ondervond wel enige overlast van het noodweer.

Reageer op dit artikel