nieuws

Henk Savelberg dacht aan stoppen

Restaurant

Henk Savelberg heeft anderhalf jaar geleden serieus overwogen om te stoppen met koken. De 56-jarige sterkok dacht aan stoppen na een ingrijpende hartoperatie.

Henk Savelberg dacht aan stoppen

Dat zegt Savelberg in de rubriek De Naakte Chef in de nieuwe Misset Horeca van 5 maart.

‘Anderhalf jaar geleden dacht ik aan stoppen, maar ik heb besloten nog vijf jaar door te gaan voor ik de boel verkoop. Ik wil dan een aantal kleine restaurantjes kopen en daar jonge jongens een kans geven, net als ik vroeger heb gekregen. Ik wil geen groot bedrijf meer met kamers en banqueting’, aldus Savelberg.

Savelberg onderging drie jaar geleden een hartoperatie na een aangeboren afwijking. ‘Na de operatie heb ik tien weken niet kunnen werken en daarna tien weken op halve kracht. Nu is het nog 70 procent van wat het ooit was. Ik kan het tempo niet meer aan. Die stap terug deed pijn’, zegt Savelberg nu terugkijkend op de bewuste periode.

Henk Savelberg begon op zijn 28ste met een eigen zaak. In 1995 nam hij de exploitatie over van Vreugd en Rust in Voorburg, twee jaar later gevolgd door het pand. Restaurant Savelberg beschikt over één Michelinster.

Reageer op dit artikel