nieuws

Hoefslag krijgt keuken van € 600.000

Restaurant

Toprestaurant De Hoefslag in Bosch en Duin investeert maar liefst 600.000 euro in een nieuwe keuken. Het befaamde bedrijf krijgt hiermee wat volgens sommigen ‘de duurste keuken van Nederland’ is. Vanmorgen werd met behulp van een grote kraan de imposante kachel geplaatst.

Hoefslag krijgt keuken van € 600.000

Na ruim dertig jaar was de keuken van De Hoefslag toe aan vervanging. In de rustige zomerperiode is de zaak drie weken dicht voor de verbouwing, die in totaal ruim zes ton kost.

Dat men op de Utrechtse Heuvelrug geen halve maatregelen neemt is meteen duidelijk: niet alleen wordt de keuken volledig vernieuwd, de hele routing en de pass zijn ook gelijk aangepakt.

De kachel van het befaamde Franse merk Molteni is volledig inductie, en weegt ruim 1500 kilo. Er moest een kraan aan te pas komen om het gevaarte over een bomenpartij heen te tillen en op het terras aan de achterzijde van het monumentale pand te plaatsen, waarna hij met de hand verder de keuken in werd gereden en getild.

Het grote fornuis was het eerste onderdeel van de nieuwe keuken dat werd geïnstalleerd, in de loop van de week komt de rest en kan De Hoefslag op 13 augustus weer open voor haar gasten.

Duurste keuken

De Hoefslag krijgt hiermee de ‘duurste keuken van Nederland’. Althans, dat zei Marc-Paul Post, die zijn gerenommeerde zaak onlangs verkocht aan Johan Neppelenbroek. Die is iets terughoudender in zijn kwalificatie: ‘Of het de duurste zou ik niet kunnen zeggen. Maar het is allemaal topspul, dat Molteni. Le Cirque heeft het onder andere ook.’

Omdat bijna alles met inductie gaat, komt er veel minder warmte vrij dan bij ‘traditioneel’ koken op gas. Hierdoor zal het voor de witte brigade aangenaam werken zijn. ‘In de winter moet zelfs de verwarming in de keuken aan, anders is het er maar 18 graden’, vertelt Chef-kok Andrès Delpeut.

Delpeut, en ook zijn voorganger bij De Hoefslag Marc van Gulick, was nauw betrokken bij het ontwerp van de nieuwe keuken. Dat Neppelenbroek niet bij dat proces betrokken is geweest, de contracten waren al getekend toen hij de zaak eind vorige maand overnam, vindt hij geen probleem: ‘Ik denk dat zij voldoende vakkennis hebben om een keuken in elkaar te zetten.’

Eerdere berichten over De Hoefslag