nieuws

Hof van Sonoy vertrekt uit Blokzijl

Restaurant

Weer verhuist een Nederlands toprestaurant. Nadat eerder deze week de verhuizing van Het Groot Paradys in Middelburg werd gemeld, is het nu de beurt aan Hof van Sonoy in Blokzijl. De verhuizing brengt patron-cuisinier Paul van Staveren naar een bijzondere plek.

Hof van Sonoy vertrekt uit Blokzijl

Hof van Sonoy verhuist van Blokzijl naar het vijftien kilometer verderop gelegen Emmeloord. Van Staveren wil met de verhuizing meer continuïteit in de bedrijfsvoering aanbrengen. In Blokzijl heeft het restaurant veel te maken met seizoenspieken vanwege het toeristische karakter van het stadje.

Paul van Staveren over de nieuwe plannen

In Emmeloord gaat Hof van Sonoy verder in de Poldertoren. De renovatie van de Poldertoren start in het najaar van 2007 en is eind 2008 gereed. Het sterrestaurant blijft tot eind 2008 gewoon open in Blokzijl. ‘Maar vanaf eind 2008 gaan we er voor zorgen dat de provincie Flevoland er een mooi restaurant bij krijgt’, aldus Van Staveren.

De verhuizing naar Emmeloord komt niet geheel als een verrassing. Eind vorig jaar al meldde een wethouder van Emmeloord de komst van het toprestaurant. Van Staveren noemde die voorspelling destijds te voorbarig. Paul van Staveren begon Hof van Sonoy in december 1998.

Zie ook

Hof van Sonoy overweegt vertrek (nov. 2006)

Reageer op dit artikel