nieuws

Horeca Lelystad presenteert zich

Restaurant

52 Horecabedrijven uit Lelystad presenteren zich aanstaande zaterdag in het stadhuis tijdens de manifestatie Wereldkeuken Lelystad. Tijdens de bijeenkomst presenteren zich niet minder dan 17 keukennationaliteiten.

Horeca Lelystad presenteert zich

Volgens de bedenkers van de manifestatie is de deelname nog te laag. ‘Wij weten dat veel meer internationale gerechten verwerkt worden in de horeca van Lelystad’, aldus de initiatiefnemers. ‘Helaas heeft de organisatie niet alle horeca kunnen bereiken of actief gekregen om met de Wereldkeuken Lelystad mee te doen’.

Wereldkeuken Lelystad (www.wereldkeukenlelystad.nl) is een initiatief van de Stichting Gastvrij Lelystad. Die wil de locale horeca steviger op de kaart zetten. ‘,Men vindt dat er te weinig horeca is en dat er te weinig te doen is in Lelystad’, aldus de stichting. Lelystad heeft 110 horecabedrijven.

Op 14 februari is de presentatie van de Wereldkeuken Lelystad op het Stadhuisplein.

Vanaf 11.00 uur is het mogelijk om een kijkje te nemen in een tent vol met kleine proeverijen. Om 12.00 uur wordt het officiële startsein gegeven op een ludieke wijze door wethouder Jaap Lodders.

Daarnaast worden 15 van de 52 horeca bedrijven gecertificeerd met een Wereldkeuken Lelystad Certificaat. Deze horeca bedrijven vertegenwoordigen 5 of meer wereldlanden met hun gerechten.

Reageer op dit artikel