nieuws

Kersentuin wint Amsterdamse Stadsspelen

Restaurant

Restaurant De Kersentuin heeft afgelopen weekend de kookcompetitie van de Amsterdamse Stadsspelen gewonnen. Chef Marcel de Leeuw versloeg in de finale onder meer Ron Blaauw. Bij de wedstrijd voor studenten pakte leerlingkok Freddy de Voor van De Kersentuin de tweede plek.

Kersentuin wint Amsterdamse Stadsspelen

Vier teams kookten zondag op de Dam in de finale. De koks van De Kersentuin, Le Hollandais, Gorgeous en Ron Blaauw kregen een marktkraam vol met ingrediënten, waarvan parelhoen de basis was. Verder wisten zij vantevoren niet welke producten ze tot hun beschikking hadden.

In 45 minuten moest een gerecht gekookt worden, dat daarna werd uitgeserveerd aan een vakjury (onder andere van Iens, Mister Kitchen en Julius Jasper), een publieksjury en het publiek.

De Kersentuin kwam met een in de oven gegaarde opgerolde parelhoenfilet gevuld met farce van parelhoen en groene kruiden (o.a. dragon, peterselie, bladselderij), gladde crème van topinamboer en een galette van aardappel.

Daarvoor kreeg het team een 8,7 als eindscore, voldoende voor de overwinning.

Naast de wedstrijd voor professionals was er ook een wedstrijd voor ROC horecastudenten. Daar pakte Freddy de Voor, leerlingkok van ROC Amsterdam en werkzaam bij De Kersentuin, met zijn team de tweede plek. Het team van restaurant Jamie’s Club won de eerste prijs.

De Stadsspelen, bedoeld als competitie tussen de verschillende Amsterdamse stadsdelen, kent vijf competities. Naast koken zijn dat dans, muziek, voetbal en quiz. Bij de kookcompetitie zijn er vier categorieën: professionals, leerlingkoks, thuiskoks en kinderen. De teams komen uit voor de stadsspelen waar de meeste teamleden wonen.

Reageer op dit artikel