nieuws

KHN: meer pinnen in horeca

Restaurant

Binnen drie jaar moet het aantal pintransacties omhoog met 1 miljard en moet Nederland 35.000 betaalautomaten extra krijgen. Dit is de wens van Koninklijke Horeca Nederland en twee andere brancheorganisaties.

KHN: meer pinnen in horeca

Dit pleidooi heeft KHN dinsdag neergelegd bij de Consumentenbond. De organisaties willen het aantal pintransacties opschroeven tot 2,75 miljard, het aantal betaalautomaten moet omhoog naar 270.000.

Retourpinnen

Een van de mogelijkheden om het pinnen te bevorderen is om retourpinnen aan te bieden, meent KHN. Nu is het nog zo dat ondernemers altijd geld in de kassa moeten hebben om klanten geld terug te geven wanneer ze iets terugbrengen of omruilen. Bij retourpinnen kunnen ondernemers geld terugstorten op de rekening van de klant.

Stimuleren pin

De ondernemers hopen dat de Consumentenbond het pinnen onder de achterban kan stimuleren. Zelf zullen zij branches die nog niet volledig of nauwelijks aan de pin zijn, benaderen. Betalen met contant geld is voor ondernemers duur en verhoogt het risico op overvallen.

Reageer op dit artikel