nieuws

Kookboeken The Grand en Pascal Jalhay genomineerd

Restaurant

Twaalf kookboeken zijn genomineerd voor de verkiezing Kookboek van het Jaar 2010. Op dinsdag 2 november worden de winnaars bekend gemaakt.

Kookboeken The Grand en Pascal Jalhay genomineerd

In de categorie ‘chefs’ zijn de kookboeken van SVH Meesterkok Pascal Jalhay met de titel Pascal proeft (Fontaine Uitgevers) en dat van The Grand Amsterdam (Terra Lannoo) in de race voor een onderscheiding. Ook is Toscanini venticinque genomineerd in deze categorie.

Publieksprijs

De vakjury heeft vorige week uit alle inzendingen in totaal 12 kookboeken genomineerd. Per categorie kan één titel winnen. Naast die van de chefs is er een voor Nederlandse boeken, vertaalde, en het beste initiatief. Tot de uitreiking op 2 november kan het publiek een stem uitbrengen op haar favoriete kookboek. Deze krijgt daarvoor de Gouden Garde Publieksprijs.

Genomineerden

Bij de Nederlandse boeken zijn genomineerd: 52 Weekendmenu’s (Nieuw Amsterdam), Boekoe Kita (Terra Lannoo) en Home made (Fontaine uitgevers). De Zilveren Lepel Pasta (Van Dishoeck), Sneeuwvlokken & Haardvuur (Van Dishoeck) en Receptenboek voor mijn baby (Inmerc) dingen mee bij de vertaalde boeken.

Als beste initiatief zijn in de race: Denk groenten! (Minestrone), Hartverwarmend (Mo’media) en Topkoks voor thuiskoks no3 (WFP receptenboek)

Kookboeken7daagse

Naast de bekendmaking van de winnaars van de Kookboeken van het Jaar 2010, zal culinair auteur Sylvia Witteman die dag de aftrap geven voor de Kookboeken7daagse. Van 2 tot en met 9 november 2010 vindt voor de eerste keer deze speciale thematische boekenweek gehouden. Naast signeersessies zullen er proeverijen en workshops zijn.

Reageer op dit artikel