nieuws

Lekker: wijn-spijscombinaties een lachertje

Restaurant

Het is volgens Lekker niet goed gesteld met de wijn-spijscombinaties in de betere restaurants van Nederland. ‘Wijn-spijncombinaties zijn vaak een lachtertje’, is volgens de inspecteurs één van de opvallende conclusies in de nieuwe Lekker. Maar er zijn er meer.

Lekker: wijn-spijscombinaties een lachertje

‘Dat veel koks koken maar niet creëren, dat ganzen- en eendenlever populairder zijn dan ooit en dat nog maar weinig chefs goede braadstukken kunnen maken’, concludeert Lekker.

Verder stellen de inspecteurs onder aanvoering van hoofdinspecteur Wynand Vogel ‘dat er nog steeds veel zalfjes en moesjes gemaakt worden, dat verrassingsmenu’s helaas nog steeds bestaan, dat maar weinig wijnen op de juiste temperatuur geserveerd worden, dat Sint-Jakobsmosselen nog steeds mateloos populair zijn, dat we steeds meer Japanse invloeden zien en dat de klant nog veel te vaak geen koning is’.

Meer nieuws uit de Lekker 2009:

Ranglijsten uit Lekker 2009: