nieuws

Leo van Eeghem VLAG Award voor John Beeren

Restaurant

De Vereniging Les Amis Gastronimiques (VLAG) heeft de eerste Leo van Eeghem VLAG Award uitgereikt aan John Beeren, eigenaar van De Bokkedoorns in Overveen en onder meer vele jaren voorzitter van de Alliance Gastronomique.

Leo van Eeghem VLAG Award voor John Beeren

Beeren kreeg de award uit handen van Leidy van Eeghem, de weduwe van Leo van Eeghem, vanwege zijn onvermoeibare inzet om de gastronomie in Nederland op een hoger level te brengen.

De leden van de VLAG, die met hun (voormalig) restaurant tot het topsegment in de branche hebben behoord, staan unaniem achter deze beslissing. Samen met Leidy van Eeghem zijn zij van mening dat Beeren zich met tomeloze energie inzet voor de Nederlandse gastronomie. Mede dankzij personen als John Beeren staat Nederland culinair op de kaart, zo stelt VLAG.

Met de Leo van Eeghem Award, bestaande uit een oorkonde en een prachtig beeldje van Jeroen Henneman, wil de VLAG de herinnering aan Leo van Eeghem hoog houden. Van Eeghem overleed in maart 2009 als gevolg van hartfalen.

VLAG stelt dat alleen personen die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de branche in aanmerking kunnen komen voor deze award. Deze award wordt uitgereikt wanneer er iemand is die hiervoor in aanmerking komt en aan alle criteria voldoet die de VLAG daaraan gesteld heeft. Het is dus zeker geen must om deze award jaarlijks uit te reiken.

De leden van VLAG zijn:

• Joop Braakhekke, eigenaar van restaurant Le Garage en En Pluche.

• Fons van Groeningen, voormalig eigenaar van restaurant hotel Kaatje bij de Sluis,

• Constant Fonk, voormalig patron-cuisinier van restaurant De Oude Rosmolen

• Paul Stevens, oud-eigenaar van hotel restaurant Prinses Juliana in Valkenburg

• Kees Boudeling, oud-eigenaar van manoir Inter-Scaldes.

• Cees Helder, voormalig patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel,

• Pieter Smits, oud eigenaar hotel restaurant De Hamert.

Leo van Eeghem was voorheen lid van de VLAG en eigenaar van restaurant de

Karpendonkse Hoeve.

Reageer op dit artikel