nieuws

Mart Scherp twittert over bezoek Michelin

Restaurant

Chef-kok Mart Scherp van restaurant Scherp in Middelburg zegt gemengde gevoelens te hebben bij het eventueel krijgen van een Michelinster. Gisteravond had Scherp een inspecteur van Michelin over de vloer en twitterde over het bezoek van de belangrijke gast.

Mart Scherp twittert over bezoek Michelin

‘Michelin heeft zeer goed gegeten, alleen nu aan ons de keuze of we de Bib willen behouden. Zo ja, moeten we een keuze menu 3 gangen aanbieden’, twittert Scherp, die verder meldt dat Michelin interesse heeft in de toekomstplannen van Restaurant Scherp.

Scherp laat verder weten dat de Michelininspecteur het waardeert dat Scherp openlijk uitkomt over de gemengde gevoelens die de chef heeft over een ster. Restaurant Scherp is sinds 2010 in het bezit van een Bib Gourmand.

Het komt zelden voor dat chef-koks openlijk communiceren over het bezoek van inspecteur van Michelin. Scherp is een van de eersten die zich via twitter uitlaat over de inspecteur.

In de VS is het overigens de normaalste zaak van de wereld dat er via sociale media wordt gecommuniceerd over inspecties en keuringen. Zo twitteren inspecteurs in de VS zelf over hun bezoeken aan restaurants.

Reageer op dit artikel