nieuws

Michelin 2011: Geruchten blijken waarheid voor One

Restaurant

De geruchtenstroom in Limburg dat restaurant One in Roermond een ster zou krijgen, blijkt te kloppen. ‘We hebben hem te pakken’, laat een gelukkige Edwin Soumang weten.

Michelin 2011: Geruchten blijken waarheid voor One

‘Mooi. Ongelooflijk. We zijn vanochtend door een gast gebeld die het op de radio hoorde’, vertelt Soumang die aan een glaasje champagne zit als Misset Horeca.nl belt. ‘We zijn vandaag open. Dadelijk gaan we koken. We gaan verder met gas geven en kijken of we nog een stapje hoger kunnen.’

Net als vorig jaar gonste het in Limburg weer van de geruchten dat restaurant One in Roermond een Michelin-ster zou krijgen. Nadat culinair journalist Jo Cortenraedt en de regionale kranten waren geweest, begon het te kriebelen bij Soumang. ‘Ik weet wat ik hier doe maar ik weet niet wat Michelin denkt en voelt.’ Dat de geruchten dan blijken te kloppen, is een heel fijn gevoel, verzekert de Limburgse chef: ‘Je tast in het duister maar nu weet je: we hebben hem te pakken.’

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel