nieuws

Michelingids verschijnt dag eerder

Restaurant

De nieuwe Michelingids verschijnt maandag 27 november. Dat is een dag eerder dan de beoogde presentatie tijdens de ledenvergadering van KHN. Michelin kiest voor een eigen presentatie, omdat het zich neutraal wil opstellen. Koks zijn niet uitgenodigd.

Michelingids verschijnt dag eerder

De presentatie van de nieuwe gids zou aanvankelijk plaatsvinden tijdens de Algemene Vergadering van de sector Restaurants van Koninklijk Horeca Nederland. ‘Parijs’ zag van dit idee af omdat het een neutrale opstelling wil. Daarnaast past het beter in het schema van Michelin omdat op dinsdag de gids van België en Luxemburg wordt gepresenteerd.

Dat laat de Nederlandse voorlichter Peter Vermeij van Michelin de internetredactie van Misset Horeca weten. ‘Het gaat uitsluitend om een perspresentatie waarbij geen koks zijn uitgenodigd. De hoofdinspecteur van alle Michelingidsen, Jean Luc Naret, zal de gids presenteren. Ook Benelux-inspecteur Alain Fremiot is aanwezig’, aldus Vermeij.

Waar de presentatie van de nieuwe gids exact plaatsvindt, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het moet gebeuren ‘ergens in Amsterdam’. De presentatie begint om 15.00 uur. De gids ligt zaterdag 2 december in de winkels.

De internetredactie van Misset Horeca zal tijdens de gidspresentatie direct de mutaties melden op www.missethoreca.nl. Daarnaast worden alle feiten, reacties en achtergronden gemeld in een extra nieuwsbrief die nog dezelfde avond wordt verstuurd. Nog geen abonnee? Meld u dan nu aan.

Zie ook:

‘Nieuwe derde Michelinster in Nederland’

Michelin mept Amsterdam om de oren

Reageer op dit artikel