Minister wijst verzoek importverbod ganzenlever af

Minister wijst verzoek importverbod ganzenlever af

Minister Gerda Verburg van Landbouw is niet van plan een importverbod op foie gras in te stellen. Dat schrijft ze in een brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren.

Verburg schrijft dat een nationaal importverbod voor ganzenlever foie gras in beginsel in strijd is met het EG-verdrag en de WTO-regels. Daarom ben ik niet voornemens een verbod in te stellen, aldus Verburg in haar brief aan de Tweede Kamer.

De minister laat verder weten geen voorstander te zijn van de productiemethode van foie gras, waarbij ganzen onder dwang worden gevoederd. Ze schrijft verder initiatieven uit de private sector, waarbij rekening wordt gehouden met dierenwelzijn, te verwelkomen. Recent maakten diverse hotels bekend foie gras van de menukaart te schrappen.

Verburg heeft het afzien van een importverbod op foie gras donderdag in een brief aan de kamer gemeld.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.