nieuws

Mysterieuze Rus strikt Cees Helder

Restaurant

Cees Helder verzorgt drie diners voor een onbekende, steenrijke, jarige Rus op de Maldiven. Helder is net terug van de Maldiven voor een oriënterend bezoek aan het resort waar hij moet komen.

Mysterieuze Rus strikt Cees Helder

De gepensioneerde kok is voor de bijzondere kookopdracht gecontracteerd door een tussenpersoon. Van het feestvarken weet hij helemaal niets.

‘Ik weet niet hoe hij heet. Ik weet niet eens hoe oud hij wordt. De opdrachtgever wenst anoniem te blijven’, klinkt uit mysterieuze uit de mond van Helder in het Algemeen Dagblad.

Feit is dat Helder begin juni naar de Maldiven moet om drie diners te verzorgen voor de rijke Rus. Het gaat om diners voor twintig personen per avond.

Koraaleiland

Helder: ‘Er zijn in de wereld niet zo heel veel driesterrenchefs die direct oproepbaar zijn. Zo kwamen ze bij mij uit. Ik hoefde niet lang na te denken. Hoe vaak kom je op de Maldiven?’.

Het feest vindt plaats op het koraaleiland North Male Atoll. ‘Het resort is luxer dan luxe. Voor 260 gasten lopen 600 personeelsleden rond. Er vliegen bovendien vijf bloemdecorateurs uit New York over’.

Helder mag zelf het feestmenu samenstellen. Hij denkt aan een brioche van ganzenlever, een gegrilde tarbot met ansjovis en een brandade van tong en kaviaar. ‘Wodka zal ik niet in de gerechten verwerken. De kaviaar is de enige Russische tint’.

Reageer op dit artikel