nieuws

Nieuw driesterrenrestaurant voor Frankrijk

Restaurant

Frankrijk heeft een nieuw driesterrenrestaurant. Het totaal aantal zaken met drie Michelinsterren blijft staan op 26 omdat ook een restaurant al zijn sterren verloor. De nieuwe driesterrenzaak is het restaurant van Gilles Goujon, gevestigd in Auberge du Vieux Puits in het Zuid-Franse Fontjoncouse.

Nieuw driesterrenrestaurant voor Frankrijk

Michelin pakte ook drie sterren af van La Maison de Marc Veyrat in Annecy. De reden hiervoor is het vertrek van de markante chef Marc Veyrat nu ongeveer een jaar geleden.

Twee restaurants verloren hun twee sterren. Het restaurant in het hotel Le Crillon in Parijs– Les Ambassadeurs – vanwege sluiting en Chateau les Crayères in Reims.

Michelinster kwijt

Drie restaurants degradeerden van twee naar één ster. Het gaat om La Villa in Calvi, Au Crocodile in Straatsburg en Hélène Darroze in Parijs. Twee restaurants raakten hun één-ster status kwijt: Le Saint Clément inArpajon en Une Auberge en Gascogne in Astaffort.

Daarnaast kregen tien restaurants hun tweede ster en 47 restaurants kregen voor het eerst een bekroning van Michelin. In totaal telt Frankrijk nu 558 restaurants met een Michelinster.

De tien restaurants die hun tweede ster kregen zijn: Du Castellet, Les Airelles, Cheval Blanc, Sa. Qua. Na, Bigarrade, Anne de Bretagne, Auberge des Glazicks, Résidence de la Pinede, L’Oxalys en Chateau St-Martin & Spa.

Reageer op dit artikel